Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Koken 13 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2
Ingrediënten
- 6 tenen knoflook
- 3 chilipepers
- 250 g spaghetti
- peterselie
- Grana Padano
Basics
- olijfolie
- zout
Instructies
- Snijd de chilipepers & de look fijn. Verhit een royale portie olijfolie in een pan. Voeg de chilipepers & look toe en laat op een middelmatig vuur een 5-tal minuten aanbakken zonder dat de look verbrandt. Zet het vuur dus niet te hoog!
- Kook de spaghetti gaar in goed gezouten water en dat 2 minuten minder dan op de verpakking. Schep rechtstreeks van in het water bij de chilipepers & look. Schep hierbij ook een 3 à 4 pollepels pastawater.
- Verhoog het vuur & schud regelmatig op zodat de pasta en de saus één geheel vormen. Voeg op het einde nog een beetje geraspte kaas & fijngesneden peterselie toe en schud nog een laatste keer op.