Ingrediënten (2 personen):
- 400g brede rijstnoedels
- 16 scampi’s
- 1 zak sojascheuten
- 2 eieren
- 1 sjalot
- 2 tenen look
- 4 eetlepels tamarinde
- 4 eetlepels vissaus
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 2 eetlepels srirachasaus
- arachideolie
Garnituur:
- Lente ui
- Bicky uitjes
- Pindanoten
- Limoen
Bereidingswijze:
Doe warm water in een kom en laat de noedels er ongeveer 30 minuten in weken.
Snijd de sjalot en de look fijn. Pel en verwijder het darmkanaal van de scampi’s (of koop gepelde scampi’s).
Bak de scampi’s kort in een pan met arachideolie. Leg ze aan de kant wanneer ze gaar zijn. Bak in dezelfde pan de sjalot en de look.
Neem een exrtra pannetje voor de Pad Thaisaus. Voeg de vissaus, kristalsuiker, sriracha en tamarinde samen. Meng en laat even kort inkoken. Zet daarna de pan van het vuur.
Voeg twee eieren toe aan de sjalot en de look en roer los tot een roerei. Bak de sojascheuten daarna kort mee.
Giet de noedels af en voeg ze samen met de Pad Thaisaus toe aan de wokpan. Roer alles goed door elkaar en laat alles nog even kort bakken. Voeg op het einde de scampi’s toe om nog even op te warmen.
Dresseer en werk af met lente ui, Bicky ajuintjes en fijngehakte pinda en druppel wat limoensap over het geheel.