Wok met rundsvlees & boschampignons

Wok met rund food fotografie op mijn talloor

Ingrediënten (4 personen):

  • 400g rijstnoedels
  • 2 chilipepers
  • 2 tenen look
  • 2 sjalotten
  • een stevig stuk gember
  • 4 stengels lente ui
  • 200g diepvrieserwten
  • 500g Oosterse paddestoelenmix (of gewone champignons)
  • 500g filet pur
  • arachide- of zonnebloemolie
  • Ketjap manis
  • Zoete chilisaus
  • Sesamolie
  • Vissaus
  • Bicky ajuintjes

Bereidingswijze:

Kook de noedels in een grote wokpan. Snijd ondertussen de sjalotten, look, gember en chilipeper fijn.

Verhit een scheutje olie in een hete pan en bak deze smaakmakers allemaal samen goed aan.

Meng de smaakmakers met 2el sesamolie, 3el zoete chilisaus, 3el Ketjap Manis, 1el vissaus en het sap van een limoen. Schenk er nog 1/3 van deze hoeveelheid water bij.

Mix de hele massa glad en giet door een zeef.

Snijd de lente ui in fijne ringen en de champignons in grove stukken.

Verhit een wokpan en doe er de erwten, lente ui en champignons bij. Laat even bakken en voeg er de noedels en de gezeefde saus bij. Laat alles even meebakken.

Kruid je filet pur met peper en grof zeezout en grill deze saignant op een heet vuur. Snijd het vlees daarna in mooie plakjes.

Dresseer je bord met onderaan de noedels en groenten en leg het sappige vlees bovenaan. Werk af met heerlijke Bicky ajuintjes als final touch.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩