Nutella Chocolate Chip Cookies

Nutella Chocolate Chip Cookies Op MIjn Talloor Food Fotografie en Kookworkshops

De historie van Nutella gaat verder terug dan je denkt…

Cacao was meteen na de Tweede Wereldoorlog extreem schaars.

Een doorn in het oog voor chocoladeproducenten. Het was innoveren of failliet gaan.

Een van die producenten was Ferrero (ja, dedie van de Ferrero Rocher!). Gevestigd in Piemonte hadden ze – in tegenstelling tot cacao – een overvloed aan hazelnoten.

Ze vonden er dan ook niets beters op dan hun gebruikelijke chocopasta aan te vullen met hazelnoten.

Zonder het goed en wel te beseffen, creëerden ze zo het allergrootste chocomerk ooit.

Van een toevalstreffer gesproken. 😂

Voor het ABC van Italië zagen jullie ons graag aan de slag gaan met @nutella_be. We kozen voor een alternatief op klassieke chocolate chip cookies. Het hartje van het koekje werd voorzien van een smeuïge laag Nutella. Da’s echt dubbel genieten… 🤤

Nutella Chocolate Chip Cookies
Voorbereiding 15 minuten
Koken 12 minuten
Totaal 27 minuten
Gang Breakfast, Dessert, Snack
Keuken American, Italian
Porties 12 koekjes

Ingrediënten
  

  • 200 g patisseriebloem
  • 60 g bruine suiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 10 g bakpoeder
  • 80 g zachte boter
  • 1 groot ei
  • 1 el vanille extract
  • 150 g Nutella
  • 1 snuifje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng de zachte boter met bruine suiker en kristalsuiker in een ruime kom. Doe daarbij het volledige ei en het vanille extract en roer goed door met een garde.
  • Als het ei goed is opgenomen, meng je de bloem en het bakpoeder erdoor met een spatel. Roer er als laatste de chocolade callets door.
  • Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Verdeel het deeg in 24 gelijke stukjes.
  • Duw de deegbolletjes plat in een cirkelvorm en leg de helft ervan op de bakplaat als bodem. De andere helft gebruiken we als bovenlaag.
  • Leg een koffielepel Nutella in het midden van de elke bodem. Drappeer hierover een tweede deegschijfje als bovenlaag en duw de randjes mooi dicht.
  • Plaats in de voorverwarmde oven voor 12 minuten. Even laten afkoelen en smullen maar!

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩