Stiekem waren we gewoon heel benieuwd naar dit desem pizzadeeg van Delhaize.
Want met voorgemaakt pizzadeeg ben je het nooit zeker. Is het lekker? Te taai? Te hard?
Wij onderworpen het aan de test en maakten er deze pizza amatriciana van (een variatie op de Romeinse klassiekers spaghetti all’amatriciana). 😁
Ons verdict: een pizzadeeg met veel smaak & een zeer lekkere, krokante korst. 😍 Een klein beetje meer chewy dan de echte Italiaanse pizza’s maar dat ligt evenzeer aan de temperatuur van onze oven die niet hoger kon.
Pizza bak je namelijk het liefst zo heet mogelijk. Pizzaovens vlotjes over de 300° C, onze oven thuis haalt maximaal 260° C. Dat is dan ook meteen de temperatuur waarop we hem afbakten.
Ook gebruikt in dit recept:
- Rosa Dell Angelo | Amatriciana van Delhaize (guanciale)
- Pecorino Romano DOP van Delhaize
Pizza amatriciana
Koken 25 minuten min
Totaal 25 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 1 pizza
Ingrediënten
- 1 desem pizzadeeg 400g, Delhaize
- 100 g guanciale Rosa Dell Angelo Amatriciana, Delhaize
- 70 g Pecorino Romano
- 50 ml melk
- 100 g tomatensaus voor pizza
- 75 g geraspte mozzarella of mozzarella cucina
- 10 kerstomaten
- basilicum
- pikante olie
Instructies
- Haal het pizzadeeg een halfuur voor gebruik uit de koelkast.
- Bak de guanciale goudbruin en laat het vet volledig smelten. Giet het overtollige vet weg.
- Warm de melk op en voe gdaarbij de fijngeraspte Pecorino Romano. Laat volledig smelten.
- Duw het pizzadeeg uit tot een mooie schijf.
- Leg een bakpapier op een ovenplaat en leg daarop het pizzadeeg.
- Beleg achtereenvolgens met tomatensaus, mozzarella, gehalveerde kerstomaatjes, guanciale en uiteindelijk enkele toefjes pecorinocrème
- Bak een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven op de hoogst mogelijke temperatuur. Hoe warmer je oven kan, hoe sneller de pizza klaar is en hoe krokanter de korst.
Notities
💡 Onze oven gaat tot 260° C en de pizza was klaar in 10 à 12 minuten.