Ga terug
+ servings
Pizza amatriciana
Koken 25 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 1 pizza

Ingrediënten
  

  • 1 desem pizzadeeg 400g, Delhaize
  • 100 g guanciale Rosa Dell Angelo Amatriciana, Delhaize
  • 70 g Pecorino Romano
  • 50 ml melk
  • 100 g tomatensaus voor pizza
  • 75 g geraspte mozzarella of mozzarella cucina
  • 10 kerstomaten
  • basilicum
  • pikante olie

Instructies
 

  • Haal het pizzadeeg een halfuur voor gebruik uit de koelkast.
  • Bak de guanciale goudbruin en laat het vet volledig smelten. Giet het overtollige vet weg.
  • Warm de melk op en voe gdaarbij de fijngeraspte Pecorino Romano. Laat volledig smelten.
  • Duw het pizzadeeg uit tot een mooie schijf.
  • Leg een bakpapier op een ovenplaat en leg daarop het pizzadeeg.
  • Beleg achtereenvolgens met tomatensaus, mozzarella, gehalveerde kerstomaatjes, guanciale en uiteindelijk enkele toefjes pecorinocrème
  • Bak een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven op de hoogst mogelijke temperatuur. Hoe warmer je oven kan, hoe sneller de pizza klaar is en hoe krokanter de korst.

Notities

💡 Onze oven gaat tot 260° C en de pizza was klaar in 10 à 12 minuten.