Een voorbeeldreceptje van La Cucina Italiana! Goedkoop, bijna geen ingrediënten, boordevol smaak en bereid met heel veel liefde. 🥰
Als pasta kiezen we voor rigatoni. Een van onze favorieten vanwege de ribbeltjes die de saus zo goed vasthouden!
Rigatoni met broccoli & salsiccia
Koken 15 uur uur
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 400 g rigatino
- 2 kleine broccoli
- 4 stengels lente ui
- 400 g Italiaanse worst
- Pecorino
Basics
- Chiliflakes
- Peper
- Zout
Instructies
- Snijd het witte deel van de pijpajuinen in fijne ringen. Stoof aan in olijfolie samen met wat chiliflakes.
- Ontdoe de worst van z'n vel, breek in stukken en voeg bij de gestoofde pijpajuin & chiliflakes. Bak rul.
- Snijd de broccoli in roosjes. Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Voeg tussentijds ook de broccoli toe. Schep de pasta & broccoli van zodra ze klaar zijn bij de worst.
- Voeg 1 pollepel pastawater toe en een zeer royale portie pecorino. Schud alles op zodat het een mooi geheel wordt. Serveer met nog wat extra pecorino.
- Snijd het groen van de pijpajuin in fijne ringen en gebruik om het bordje af te werken.