Rigatoni met broccoli & salsiccia

rigatoni broccoli e salsiccia

Een voorbeeldreceptje van La Cucina Italiana! Goedkoop, bijna geen ingrediënten, boordevol smaak en bereid met heel veel liefde. 🥰

Als pasta kiezen we voor rigatoni. Een van onze favorieten vanwege de ribbeltjes die de saus zo goed vasthouden!

Rigatoni met broccoli & salsiccia
Koken 15 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g rigatino
  • 2 kleine broccoli
  • 4 stengels lente ui
  • 400 g Italiaanse worst
  • Pecorino

Basics

  • Chiliflakes
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Snijd het witte deel van de pijpajuinen in fijne ringen. Stoof aan in olijfolie samen met wat chiliflakes.
  • Ontdoe de worst van z'n vel, breek in stukken en voeg bij de gestoofde pijpajuin & chiliflakes. Bak rul.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Voeg tussentijds ook de broccoli toe. Schep de pasta & broccoli van zodra ze klaar zijn bij de worst.
  • Voeg 1 pollepel pastawater toe en een zeer royale portie pecorino. Schud alles op zodat het een mooi geheel wordt. Serveer met nog wat extra pecorino.
  • Snijd het groen van de pijpajuin in fijne ringen en gebruik om het bordje af te werken.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩