Geniet van deze heerlijke Italiaanse pastaschelpen gevuld met een smaakvolle ham-ricottamix, overgoten met tomaten- en bechamelsaus en afgewerkt met Parmezaanse kaas. Een perfect gerecht voor een gezellige avond met familie of vrienden.
Pastaschelpen met Ham-Ricottavulling
Voorbereiding 0 minuten min
Koken 45 minuten min
Totaal 45 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
Tomatensaus
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 700 ml tomatenpassata
- basilicum
Bechamel
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 500 ml melk
Pasta & vulling
- 500 g conchiglioni
- 250 g ricotta
- 6 plakjes gekookte ham
- 1 ei
- 100 g Parmezaanse kaas
- scheutje melk
Basics
- peper
- zout
- suiker
- olijfolie
Instructies
- Snipper de ui en plet de knoflook. Stoof aan in een pannetje met een goeie scheut olijfolie. Voeg de tomatenpassata toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen. Kruid op het einde bij met peper, zout & een tl suiker.
- Maak een bechamelsaus. Smelt de boter, doe daarbij de bloem en bak aan tot je de geur van koekjes ruikt. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf roeren tot een goeie consistentie. Kruid op het einde bij met peper, zout & nootmuskaat.
- Snijd de ham in stukjes. Meng in een kom met de ricotta, het ei, Parmezaanse kaas & een scheutje melk. Mix tot een gladde consistentie.
- Kook de pasta voor de helft van de gaartijd die vermeld staat op de verpakking.
- Bedek de bodem van een grote ovenschaal met een laagje tomatensaus & een laagje bechamelsaus. Leg daarop alle pastaschelpen. Vul ze (eventueel met behulp van een spuitzak) met de ham-ricottavulling. Doe daarbovenop een royale laag tomatensaus, werk af met de rest van de bechamel en nog wat extra Parmezaanse kaas.
- Bak het geheel nog een 15-tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.