Geniet van deze overheerlijke lente ravioli die je in slechts 20 minuten op tafel zet. Met verse groenten zoals courgette en groene asperges, gecombineerd met een romige mozzarella en een zelfgemaakte basilicumpesto, haal je de smaak van de Italiaanse lente rechtstreeks in je keuken.
Deze snelle en makkelijke pasta is perfect voor een doordeweekse avond of een ontspannen weekendlunch. De pure, ongefilterde tomaten van Elvea Il Puro maken het gerecht extra smaakvol en authentiek.
Pasta verde met Dreamfarm mozzarella
Voorbereiding 5 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
Groenten en Pasta
- 1 Dreamfarm mozzarella
- 250 g pasta
- 2 courgettes
- 150 g groene asperges
Pesto
- 2 el pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 1/2 citroen sap
- 1 handvol basilicum
basics
- peper
- zout
- oregano
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgettes in halve maantjes & snijd de onderkanten van de groene asperges. Spreid uit op een ovenplaat, drizzle er wat olijfolie over & kruid met peper & zout. Rooster in de oven voor 20 minuten.
- Rooster de pijnboompitten. Doe ze in een blender samen met een teen knoflook, het sap van de citroen & een handvol basilicum. Blend tot een fijne massa. Voeg een zeer royale scheut olijfolie toe en mix nogmaals dooreen.
- Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Neem een pan, doe daarin de pesto en schep er de pasta rechtstreeks bij. Roer goed door, voeg de courgettes & asperges toe en meng zachtjes door elkaar. Kruid naar smaak af met peper & zout.
- Schep de pasta in een bord en werk af met stukjes Dreamfarm mozzarella.
Notities
Voor een extra bite kun je wat extra geroosterde pijnboompitten bovenop serveren.