Appelgebakjes

appelgebakjes

Tip van de chef: maak er een paar extra en eet ze de volgende dag als ontbijt. 🤤

Appelgebakjes
Koken 35 minuten
Totaal 35 minuten
Gang Dessert
Keuken Italian
Porties 4 gebakjes

Ingrediënten
  

  • 1 rol rol bladerdeeg vierkant
  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 3 el bruine suiker suiker
  • 1 el kaneel
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 100 ml melk

Afwerking

  • Vanilleijs
  • bloemsuiker
  • karamelsaus

Instructies
 

  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  • Meng de boter samen met bruine suiker & kaneel. Roer door tot het een egale massa vormt.
  • Snijd de bladerdeeg in gelijke stroken van ongeveer 10 centimeter. Rek de stroken met de hand een beetje uit in de breedte. Let op dat het vel niet scheurt.
  • Bestrijk elke strook met het botermengsel. Leg daarna in het midden van de strook een rijtje appelblokjes.
  • Neem beide zijkanten van de strook en duw ze tegen elkaar zodat het vel zich sluit. Rol daarna op in een spiraal.
  • Meng de eieren met de melk en roer goed door. Bestrijk de gebakjes met het mengsel.
  • Bak 25 minuten op 200° C.
  • Werk af met bloemsuiker, een bol vanilleijs en karamelsaus

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩