Tip van de chef: maak er een paar extra en eet ze de volgende dag als ontbijt. 🤤
Appelgebakjes
Koken 35 min
Totaal 35 min
Gang Dessert
Keuken Italian
Porties 4 gebakjes
Ingrediënten
- 1 rol rol bladerdeeg vierkant
- 150 g boter op kamertemperatuur
- 3 el bruine suiker suiker
- 1 el kaneel
- 2 appels
- 2 eieren
- 100 ml melk
Afwerking
- Vanilleijs
- bloemsuiker
- karamelsaus
Instructies
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
- Meng de boter samen met bruine suiker & kaneel. Roer door tot het een egale massa vormt.
- Snijd de bladerdeeg in gelijke stroken van ongeveer 10 centimeter. Rek de stroken met de hand een beetje uit in de breedte. Let op dat het vel niet scheurt.
- Bestrijk elke strook met het botermengsel. Leg daarna in het midden van de strook een rijtje appelblokjes.
- Neem beide zijkanten van de strook en duw ze tegen elkaar zodat het vel zich sluit. Rol daarna op in een spiraal.
- Meng de eieren met de melk en roer goed door. Bestrijk de gebakjes met het mengsel.
- Bak 25 minuten op 200° C.
- Werk af met bloemsuiker, een bol vanilleijs en karamelsaus