Ga terug
–+ servings
Pasta verde met Dreamfarm mozzarella
Voorbereiding 5 minuten
Koken 20 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

Groenten en Pasta

  • 1 Dreamfarm mozzarella
  • 250 g pasta
  • 2 courgettes
  • 150 g groene asperges

Pesto

  • 2 el pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen sap
  • 1 handvol basilicum

basics

  • peper
  • zout
  • oregano
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgettes in halve maantjes & snijd de onderkanten van de groene asperges. Spreid uit op een ovenplaat, drizzle er wat olijfolie over & kruid met peper & zout. Rooster in de oven voor 20 minuten.
  • Rooster de pijnboompitten. Doe ze in een blender samen met een teen knoflook, het sap van de citroen & een handvol basilicum. Blend tot een fijne massa. Voeg een zeer royale scheut olijfolie toe en mix nogmaals dooreen.
  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Neem een pan, doe daarin de pesto en schep er de pasta rechtstreeks bij. Roer goed door, voeg de courgettes & asperges toe en meng zachtjes door elkaar. Kruid naar smaak af met peper & zout.
  • Schep de pasta in een bord en werk af met stukjes Dreamfarm mozzarella.

Notities

Voor een extra bite kun je wat extra geroosterde pijnboompitten bovenop serveren.