“Ik maak het uit.” schreeuwde ik twee jaar geleden naar de muffe courgette die ons gerecht had verpest.
‘t Was de tweede keer na elkaar dat het gebeurde.
Sindsdien stond onze groene vriend nog amper op de eetplanning.
Maar beetje bij beetje herstelden we onze band. 🥰
Na twee jaar “on a break” schreeuwen we vandaag weer van de daken dat we van elkaar houden.
Courgette staat weer op onze eetplanning. En verdomme het smaakt.
Zeker in deze supersimpele pasta met zalm en roomkaas. 🤤
En met de restjes van deze pasta? Daar tover je de dag erna gewoon een topper van een lunch mee op tafel.
Pasta met zalm, courgette & roomkaas
Koken 20 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 courgette
- 250 g gerookte zalm
- 1 ui
- 500 g pasta
- 200 g roomkaas
- bieslook
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de courgettes in schijfjes en de ui in kleine blokjes. Stoof beide aan in een goeie scheut olijfolie. Kruid bij met peper & zout.
- Snijd de zalm in fijne reepjes en voeg samen met de Philadelphia toe aan de saus.
- Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking in goed gezouten water.
- Schep de pasta met een schuimspaan bij de saus. Voeg ook één pollepel kookvocht toe. Het kookvocht bevat zetmeel en zorgt dat de saus nog beter zal binden.