👰 Mijn trouwkleed past eindelijk weer als gegoten. Toen jullie vorige week massaal op mascarpone stemden, wou ik dan ook geen zoete caloriebom op tafel toveren.
De dagen worden korter, het weer slechter en onze mood verbetert er ook niet op. Nochtans is de herfst mijn favoriete seizoen wat eten betreft. Het wildseizoen gaat van start en overal zie je boschampignons en truffel op de menukaart verschijnen.
Al snel besloot ik om een heerlijke herfstpasta klaar te maken op basis van truffel, boschampignons en mascarpone. Een must-try als je ‘t mij vraagt! 😍
Pasta met truffel, boschampignons & mascarpone
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 10 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 g papardelle of tagliatelle
- 500 g boschampignons
- 250 g mascarpone
- 20 cl vleesbouillon
- 1 el tartufata
- 2 sjalotten
- 2 tenen look
- olijfolie
- peper
- zout
- verse truffel optioneel
Instructies
- Snijd de knoflook en de sjalot fijn en stoof aan in een ruime pan met wat olijfolie. Laat even glazig worden. Voeg de boschampignons erbij en laat enkele minuten meestoven. Blus met vleesbouillon en voeg er de mascarpone en de tartufata bij. Laat zachtjes verder pruttelen.
- Kook de pasta al dente in gezouten water. Van zodra de pasta gaar is, voeg je deze met een schuimspaan bij de saus. Er mag zeker wat pastawater in de saus terecht komen. Dit zorgt voor een mooie binding.
- Kruid af met peper en zout en dresseer. Werk af met wat verse truffel.