Deze pulled zalm met prei in een romige, getomateerde saus is een echte smaakbom die je in slechts 30 minuten op tafel hebt. De combinatie van zachte zalm, zoete prei en een volle saus maakt dit gerecht onweerstaanbaar.
Serveer het met korte pasta en werk af met Parmezaanse kaas en frisse citroenzeste voor een elegante Italiaanse touch. Perfect voor een snelle, maar toch luxe doordeweekse maaltijd.
Pulled Zalm met Prei in Getomateerde Roomsaus
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 2 stukken zalm
- 2 stengels prei
- 1 citroen
- 250 g korte pasta
- 500 ml culinaire room 20% vet
- 2 el tomatenconcentraat
- Parmezaanse kaas voor afwerking
basics
- peper
- zout
- boter
- chiliflakes
Instructies
- Kruid de zalm langs beide kanten met peper & zout. Bak goudbruin in een goeie klont boter. De zalm moet nog niet helemaal gaar zijn want gaat straks nog mee in de saus.
- Snijd de prei in grove ringen. Smelt een nieuwe klont boter in de pan en stoof daarin de prei. Als die bijna gaar is, voeg je het tomatenconcentraat toe. Bak dat nog even mee en blus het geheel met de culinaire room. Roer door, voeg de zalm opnieuw toe aan de saus, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten pruttelen.
- Kook de pasta gaar in goed gezouten water, giet af maar bewaar wat kookvocht. Voeg de pasta toe bij de saus, vul eventueel aan met wat kookvocht als de saus te dik is. Roer goed door en kruid met peper, sap van een halve citroen & optioneel chiliflakes.
- Serveer en werk af met Parmezaanse kaas, citroenzeste & chiliflakes.
Video
Notities
Je kunt de zalm ook in de oven garen voor een iets stevigere textuur voordat je hem toevoegt aan de saus.