Carbonara al salmone

Een klassieker met een twist. Heiligschennis of creatief? Aan jou om het oordeel te vellen!

Spaghetti carbonara al salmone
Koken 20 min
Totaal 20 min
Gang Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g zalmfilet
  • 250 g spaghetti
  • 3 eierdooiers
  • 1 ei
  • 50 g pecorino
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de zalm in blokjes & plet de look
  • Doe wat olijfolie in een pan & bak daarin de zalmblokjes krokant en goudbruin
  • Voeg op het einde de geplette look toe aan de zalm en laat nog 30 seconden tot 1 minuut meebakken
  • Meng de eieren en de pecorino tot een massa, kruid af met een royale portie peper
  • Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking vermeld staat in zeer goed gezouten water, schep helemaal op het einde wat pastawater over in de eiermengeling en roer goed door
  • Giet de spaghetti af, haal de zalm van het vuur en voeg samen
  • Voeg bij de spaghetti nu het eiermengsel en roer alles goed door elkaar tot het een smeuig geheel is

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩