Pompoen-seizoen 🎃 biedt duizend-en-één mogelijkheden om heerlijke, creatieve gerechten mee op tafel te toveren.
Wij kozen voor spaghetti met een pompoensausje en als afwerking een vleugje feta.
Pasta met pompoen en feta
Koken 15 minuten min
Totaal 15 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 g pasta naar keuze
- 300 g pompoenblokjes Of ongeveer een halve pompoen
- 500 g gehakt Kippengehakt is magerder, varkensgehakt is wat vetter maar heeft iets meer smaak
- Feta
- 2 tenen look
- 1 sjalot
- verse tijm
- 1 blokje kippenbouillon
- olijfolie
- peper
- zout
- paprikapoeder
Instructies
- Snijd de sjalot en de look fijn. Stoof enkele minuten aan in olijfolie.2 tenen look, 1 sjalot, olijfolie
- Voeg de pompoenblokjes en een blokje kippenbouillon toe. Laat alles 8 minuten stoven.300 g pompoenblokjes, 1 blokje kippenbouillon
- Mix met een staafmixer en kruid naar smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg na het mixen wat verse tijm toe.peper, zout, paprikapoeder, verse tijm
- Bak het gehakt rul en kook ondertussen je pasta.500 g gehakt, 500 g pasta naar keuze
- Voeg de pompoensaus bij het gebakken gehakt. Voeg daarna ook de pasta toe samen met een pollepel pastawater. Schud even op en dresseer met brokjes feta.Feta