Smeuïge champignonsaus, crispy pancetta en de perfecte pasta – dit gerecht is alles wat je nodig hebt voor een cosy avond vol smaak. Met slechts een paar ingrediënten maak je in 30 minuten een Italiaanse klassieker waar je het hele gezin blij mee maakt.
Wat maakt dit recept zo onweerstaanbaar? De zachte textuur van mascarpone in combinatie met de hartige bite van pancetta en de diepe umami van kastanjechampignons. Afgetopt met een royale portie Parmezaanse kaas, is dit een comfortgerecht waar je keer op keer naar teruggrijpt.
Wil je indruk maken tijdens een etentje of gewoon jezelf verwennen na een lange dag? Dit recept is jouw go-to! En dankzij de korte bereidingstijd blijft er genoeg tijd over om te genieten van een lekker glas wijn of een frisse salade erbij.
Tip: Bewaar wat pastawater om de saus extra romig te maken. Een klein scheutje doet wonderen!
Ingrediënten
- 500 g kastanjechampignons
- 2 el mascarpone
- 300 g rigatoni of andere pasta naar keuze
- 100 g pancetta
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- Parmezaanse kaas
Basics
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Snijd de kastanjechampignons in plakjes, plet de look & snipper de sjalot fijn.
- Bak de pancetta op een laag vuurtje zodat het vet mooi kan smelten. Schep uit de pan en gebruik het vet van de pancetta om de sjalot & knoflook in aan te stoven. Voeg daarna de champignons toe en bak tot ze gaar zijn.
- Kook de pasta gaar in goed gezouten water.
- Voeg de mascarpone toe bij de saus, roer goed door en schep de pasta rechtstreeks toe bij de saus. Roer goed door, zet het vuur uit & voeg wat Parmezaanse kaas toe. Roer een laatste keer alles door elkaar.
- Serveer de pasta met extra Parmezaanse kaas & de crispy pancetta.