Ga terug
–+ servings
Pasta met creamy champignonsaus & mascarpone
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kastanjechampignons
  • 2 el mascarpone
  • 300 g rigatoni of andere pasta naar keuze
  • 100 g pancetta
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • Parmezaanse kaas

Basics

  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de kastanjechampignons in plakjes, plet de look & snipper de sjalot fijn.
  • Bak de pancetta op een laag vuurtje zodat het vet mooi kan smelten. Schep uit de pan en gebruik het vet van de pancetta om de sjalot & knoflook in aan te stoven. Voeg daarna de champignons toe en bak tot ze gaar zijn.
  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water.
  • Voeg de mascarpone toe bij de saus, roer goed door en schep de pasta rechtstreeks toe bij de saus. Roer goed door, zet het vuur uit & voeg wat Parmezaanse kaas toe. Roer een laatste keer alles door elkaar.
  • Serveer de pasta met extra Parmezaanse kaas & de crispy pancetta.