Dit gerecht is ook te verkrijgen als takeaway op 30 juni en 1 juli in Gent & Deinze.
Elke donderdag maken we handgemaakte pasta om af te halen. Enkel beschikbaar op bestelling!
Pappardelle met kerstomaat, ‘nduja & mascarpone
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 750 g kerstomaten
- 1 rode ui
- 20 g 'nduja
- e el mascarpone
- zout
- basilicum
- oregano
- suiker
- 250 g pappardelle
Instructies
- Snijd de rode ui en look fijn. Stoof aan in een ruime pan.
- Voeg de 'nduja toe en laat smelten. Roer ondertussen regelmatig door.
- Halveer de kerstomaten en voeg ze toe aan de saus. Kruid bij met zout, basilicum, oregano en een snuifje suiker. Laat het geheel 30 minuten tot 1 uur inkoken.
- Kook de pasta gaar in goed gezouten water 2 minuten minder lang dan op de verpakking.
- Schep de pasta rechtstreeks van het pastawater in de saus. Voeg ook nog 1 pollepel pastawater toe & de mascarpone toe.
- Verhoog het vuur en schud de pasta en de saus door elkaar zodat alles 1 geheel vormt.