Zin in een smeuïg en kruidig pastagerecht dat nét even anders is? Deze orzo met ‘nduja, tomaten en burrata is pure Italiaanse comfortfood met een spicy twist. Klaar in één pot, zonder gedoe – ideaal voor een doordeweekse avond met een vleugje Zuid-Italiaanse flair.
De smeuïgheid van de room, de hartigheid van bouillon en de pittigheid van ‘nduja zorgen samen voor een volle smaakbom. Afgewerkt met burrata en kerstomaatjes wordt het helemaal een feest op je bord!
Orzo met ‘nduja, tomaat en burrata
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 300 g orzo
- 1 gele ui
- 800 ml kippenbouillon 800 ml water + 2 bouillonblokjes
- 400 ml tomatenpassata
- 3 tenen knoflook
- 20 kerstomaten +-
- 3 tl ‘nduja +-
- 200 ml culinaire room 20% vet
- 1 burrata
basics
- peper
- oregano
- olijfolie
- paprikapoeder
Instructies
- Snipper de ui en plet de look.
- Stoof aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg de nduja toe en bak ook even mee. Voeg uiteindelijk de orzo toe en bak mee.
- Blus met de tomatenpassata, voeg de kerstomaten toe en roer door. Voeg 3/4 van de kippenbouillon toe en laat inkoken terwijl je af en toe roert.
- Als alles bijna is ingekookt, proef dan van de orzo. Is die nog wat te hard, voeg dan nog wat extra bouillon toe en laat opnieuw inkoken.
- Voeg de room toe. Kruid met oregano, peper & paprikapoeder. Zout hoeft niet, je bouillon is al zout genoeg. Laat nog kort pruttelen.
- Serveer en werk af met losgeklopte burrata & wat extra peper. Smakelijk!
Video
Notities
Hou je van extra pit? Voeg gerust een extra lepeltje ’nduja toe.