Frisse pasta met avocado-pesto

pasta met avocado

Op zoek naar een snel, makkelijk en gezond recept? Deze romige macaroni met avocado, doperwten en ricotta is een smaakbom met een frisse twist van citroen. Perfect voor een doordeweekse avond en binnen 30 minuten op tafel!

Waarom dit recept proberen?

  • Frisse smaak: De combinatie van avocado, citroen en doperwten is verfrissend én voedzaam.
  • Gezond & vullend: Rijk aan gezonde vetten en eiwitten dankzij avocado en ricotta.
  • Comfort food met een twist: Het blijft pasta, maar dan nét dat tikkeltje anders!

Tip van de chef: Voeg een pollepel pastawater toe aan je saus – dit zorgt voor die perfecte, romige textuur. Vergeet ook zeker de pijnboompitjes niet; ze geven het gerecht een lekkere crunch en een nootachtige smaak.

Simpele pasta met avocado-pesto
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 avocado’s
  • 150 g doperwten diepvries
  • 200 g ricotta wij gebruikten Ricotta Cremosa van Galbani
  • 50 ml Extravergine olijfolie
  • 500 g macaroni
  • 1/2 ui
  • 1 citroen
  • pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas

Basics

  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de ui in ringen. Stoof samen met de doperwten een vijftal minuten aan in een goeie scheut olijfolie.
  • Snijd de avocado's overlangs in twee. Trek de twee kanten los en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil met een lepel.
  • Neem een blender of een maatbeker en staafmixer. Doe daarin de gestoofde doperwten & ui samen met de avocado's, ricotta, 50 ml olijfolie, het sap van een halve citroen en 25g geraspte of gesneden Parmezaanse kaas.
  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Schep halfweg ongeveer 1 pollepel pastawater mee in de blender of maatbeker.
  • Blend het geheel tot een smeuige saus en schep terug in de pan.
  • Rooster een handvol pijnboompitjes in een pannetje tot ze goudbruin zijn.
  • Schep de pasta rechtstreeks over in de pan met saus. Schud even op of roer door elkaar. Kruid bij naar smaak met peper & zout.
  • Serveer de pasta met de geroosterde pijnboompitten & wat extra Parmezaanse kaas. Buon appetito!

Notities

Tip: Spoel je gekookte pasta zeker niet af of doe er geen olijfolie op! Dit zorgt ervoor dat de saus niet gaat kleven aan je macaroni en dat is net wat je wél wil!

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩