Ga terug
+ servings
Orzo met 'nduja, tomaat en burrata
Voorbereiding 10 minuten
Koken 20 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g orzo
  • 1 gele ui
  • 800 ml kippenbouillon 800 ml water + 2 bouillonblokjes
  • 400 ml tomatenpassata
  • 3 tenen knoflook
  • 20 kerstomaten +-
  • 3 tl 'nduja +-
  • 200 ml culinaire room 20% vet
  • 1 burrata

basics

  • peper
  • oregano
  • olijfolie
  • paprikapoeder

Instructies
 

  • Snipper de ui en plet de look.
  • Stoof aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg de nduja toe en bak ook even mee. Voeg uiteindelijk de orzo toe en bak mee.
  • Blus met de tomatenpassata, voeg de kerstomaten toe en roer door. Voeg 3/4 van de kippenbouillon toe en laat inkoken terwijl je af en toe roert.
  • Als alles bijna is ingekookt, proef dan van de orzo. Is die nog wat te hard, voeg dan nog wat extra bouillon toe en laat opnieuw inkoken.
  • Voeg de room toe. Kruid met oregano, peper & paprikapoeder. Zout hoeft niet, je bouillon is al zout genoeg. Laat nog kort pruttelen.
  • Serveer en werk af met losgeklopte burrata & wat extra peper. Smakelijk!

Notities

Hou je van extra pit? Voeg gerust een extra lepeltje ’nduja toe.