Deze heerlijke one-pot orzo combineert de hartige smaken van spek met de frisheid van aubergine, courgette, champignons en kerstomaatjes, afgemaakt met een rijke Parmezaanse kaas. Een perfecte, eenvoudige maaltijd voor elke dag.
One-Pot Orzo met Spek & 3 Groenten
Voorbereiding 0 minuten min
Koken 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italiaans
porties 4 personen
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 500 g orzo
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 500 g champignons
- 250 g kerstomaatjes
- 250 g spekblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 liter groentenbouillon
- Parmezaanse kaas
Basics
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Werk af met een royale portie Parmezaanse kaas, roer door en laat smelten.
- Stoof de aubergine aan in een zeer royale portie olijfolie. Voeg daarna de spekblokjes toe en bak even mee. Voeg uiteindelijk de rest van de gesneden groenten toe. Dek af en laat een 15-tal minuten verderstoven.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak mee met de groenten. Voeg daarna de orzo toe en laat ook nog even meebakken.
- Blus het geheel met een deel van de groentenbouillon. Roer regelmatig door en laat inkoken. Voeg extra groentenbouillon toe wanneer de orzo nog niet gaar is maar al het vocht verdampt is. Herhaal tot de orzo mooi zacht is.
- Werk af met een royale portie Parmezaanse kaas, roer door en laat smelten.