Knapperige Kroketten

Kroketten zelf maken food fotografie op mijn talloor

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 3 eieren
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  • frituurolie

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Van zodra de aardappelen zacht gekookt zijn, giet je ze af. Laat even uitkoken op een zacht vuur.

Kruid met peper, zout en nootmuskaat en pureer de massa fijn.

Doe 1 van de 3 eieren bij de aardappelmengeling en roer goed door. Laat afkoelen.

Vul de krokettenpers met de puree en duw ze erdoor. Laat een nachtje rusten in de frigo.

Snijd de kroketten telkens even lang (ongeveer 5 cm).

Klop in één kommetje 2 eidooiers los en doe voldoende paneermeel in het een ander kommetje.

Haal de kroketten door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel.

Bak goudbruin in de friteuse op 180°C.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten