Kip alla norma (met auberginesaus)

Pollo alla norma
Kip alla norma
Koken 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 g kippenboutfilets
  • 3 aubergines
  • 2 tomaten
  • 800 g tomaten in blik
  • 400 g spaghetti
  • 3 tenen knoflook
  • Scamorza affumicata of: ricotta salata, Parmigiano Reggiano, Grana Padano, …
  • Basilicum

Basics

  • olijfolie
  • arachideolie
  • peper
  • zout
  • suiker
  • bloem
  • paprikapoeder

Instructies
 

  • Snijd de aubergines in blokjes. Doe een stevige portie arachideolie in een pan. Bak de aubergineblokjes goudbruin. Dit duurt een 10 tot 15 minuten. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
  • Meng wat bloem met wat zout & paprikapoeder. Snijd de kippenboutfilets in grove stukken. Haal ze door de bloem dat ze mooi bedekt zijn. Bak goudbruin in een goeie scheut olijfolie. Leg opzij.
  • Haal de kip uit de pan. Snijd de tomaten in blokjes. Plet de look. Doe wat extra olijfolie in de pan van de kip. Stoof de look aan, voeg daarbij de gesneden tomaten en laat even meestoven. Blus met de tomatenpassata. Voeg basilicum toe en laat het geheel 15 tot 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
  • Kruid de saus bij met peper, zout en een goeie schep suiker om de aciditeit van de tomaten weg te nemen. Kook de spaghetti gaar in goed gezouten water en doe een klein beetje van de saus bij de spaghetti.
  • Meng de rest van de saus met de aubergineblokjes & de kip. Serveer de spaghetti met wat kippenblokjes. Werk af met de Italiaanse kaas.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩