Ingrediënten (4 personen):
- 12 sneden ham (dik gesneden)
- 800g erwtjes in blik
- 1 ajuin
- 100g boter
- 100g bloem
- 800 ml melk
- 200g gemalen kaas
- nootmuskaat
- peper & zout
Bereidingswijze:
Snijd de ajuin fijn en stoof aan in een klontje boter. Giet hierbij de erwtjes in blik en laat even meestoven.
Smelt de boter in een andere kookpot. Van zodra de boter volledig gesmolten is, voeg je de bloem toe. Blijf nu goed roeren met een garde tot de massa mooi glad is en naar koekjes begint te ruiken.
Bevochtig de roux met de melk en blijf nu goed doorroeren op een laag vuur. Van zodra de bechamel de gewenste dikte heeft, haal je ze van het vuur en kruid je af met peper, zout en nootmuskaat.
Roer de helft van de gemalen kaas door de bechamelsaus.
Maak hespenrolletjes door de gestoofde erwtjes op de sneden hesp te leggen en dit op de rollen.
Doe een klein beetje saus onderaan in een ovenschaal en leg nu de hespenrolletjes hierop. Overgiet met saus en werk af met de gemalen kaas.
Gratineer in de oven tot de korst goudbruin is. Serveer met puree.