Deze muffins op basis van doperwt, pancetta en pecorino zijn een echte knaller. Ze zijn bovendien kidsproof en je maakt er ook menig ‘grote kinderen’ gelukkig mee. Ideaal om mee te nemen in de lunchbox naar school of naar het werk.
Hartige Italiaanse muffins
Voorbereiding 20 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 40 minuten min
Gang Appetizer, Lunch, Snack
Keuken American, Italian
porties 12 stuks
Benodigdheden
- Muffinvormpjes
- Spuitzak
Ingrediënten
- 200 g doperwtjes
- 150 g pancettareepjes
- 100 g gemalen pecorino
- 200 g zelfrijzende bloem
- 3 eieren
- 100 ml melk
- 50 ml arachideolie
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Bak de erwtjes aan in een pan met een scheutje olijfolie. Laat enkele minuten stoven en voeg nadien de pancettareepjes erbij. Bak nog enkele minuten aan en kruid af met peper en zout.
- Roer de eieren los met een garde en meng er de bloem, melk en arachideolie onder. Roer er nadien de pecorino en de erwten/pancettamengeling onder.
- Doe het beslag in een spuitzak en vul de cupcakevormpjes voor 2/3 op met het deeg.
- Bak 16 minuten af in een voorverwarmde Airfryer op 160°C of voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.