Gevulde zoete aardappel met simpele bolognesesaus. Afgewerkt met een ricottapesto. 🤤
Voor het laatste gerecht van het ABC van Italië mocht het wel eens wat meer zijn. Wat hebben wij gesmuld van deze heerlijke zoete aardappel.
De meeste tijd bij het maken van dit gerecht spendeer je trouwens met wachten. Tijd zat dus om ondertussen iets anders te doen. Spelen met de kinderen, de was opplooien, de boekhouding doen, … 😂
We zijn er nog niet helemaal (maar wel bijna) aan uit wat de opvolger wordt van onze ABC van Italië reeks. Ik zou zeggen… stay tuned!
Gevulde zoete aardappel met bolognesesaus
Koken 1 uur uur
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 4 zoete aardappelen
- 1 wortel
- 1 stengel selder
- 1 ajuin
- 400 g varkensgehakt
- 400 g tomaten in blik
- groentenbouillon
- 200 g ricotta
- 60 g pesto
- 1 citroen
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen. Besprenkel met olijfolie & zout. Pak in in zilverpapier en pof voor 1 uur in een voorverwarmde oven van 200 graden. Afhankelijk van de grootte moet je je zoete aardappelen langer in de oven laten.4 zoete aardappelen, olijfolie, zout
- Snijd de wortel, selder en ajuin in fijne blokjes. Stoof ze in een kookpot aan in wat olijfolie. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak mee rul.1 wortel, 1 stengel selder, 1 ajuin, olijfolie, 400 g varkensgehakt
- Voeg daarna 1 blik tomaten toe en 200ml bouillon. Laat op een zacht vuur sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Zet een deksel op de pan als de saus de gewenste dikte heeft bereikt zodat het niet verder uitkookt.400 g tomaten in blik, groentenbouillon
- Meng de ricotta, pesto, het sap van een halve citroen en 10 ml olijfolie in een kom. Kruid naar smaak met peper en zout.200 g ricotta, 60 g pesto, 1 citroen, olijfolie, peper, zout
- Haal de zoete aardappel uit de oven, snijd hem doormidden en bedek de binnenkant met de saus. Werk af met de mengeling van ricotta & pesto.