Panino Burrata

Broodje met ham, burrata, truffel en aubergine Italiaanse kookworkshops Op Mijn Talloor

Broccoli werd in no-time van tafel geveegd. Jij wou burrata op mijn talloor zien tijdens het ABC van Italië.

Ongelijk kan ik je natuurlijk niet geven. Deze heerlijk smeuïge lekkernij uit Puglia is niet te evenaren.

Hoewel burrata vaak puur wordt gegeten, besloot ik het deze keer over een andere boeg te gooien.

De insteek is simpel en de ingrediënten bepaal je zelf. Wat je ook probeert, het resultaat is heeeeerlijk. Voor die extra touch van smaak wreef ik de bodem in met een teentje look en smeerde er daarna wat truffeltapenade overheen.

Als je ook zo’n meerwaardezoeker bent, probeer het dan eens!

Panino Burrata
Koken 20 min
Totaal 20 min
Gang Lunch, Snack
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 ciabattabroodjes
  • 2 burrata's
  • 200 g gekookte ham met kruiden of porchetta
  • 1 aubergine
  • 2 San Marzano tomaten
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 80 g truffeltapenade
  • 4 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • peper
  • zout
  • oregano
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de bovenzijde van de ciabatta zoals een deksel. Hol de broodjes uit en wrijf de binnenkant in met wat olijfolie en een teentje look. Kruid met peper en zout en plaats in een voorverwarmde oven van 200°C voor 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de aubergine in ronde plakjes en kruid met oregano. Bak enkele minuten langs beide kanten in een royale hoeveelheid olijfolie.
  • Bestrijk de binnenkant van het broodje met wat truffeltapenade. Leg daarop de ham, aubergines, tomatenschijfjes, losgeklopte burrata, basilicum, nog wat ham, nog wat burrata en werk af met wat parmezaanschilfers.
  • Zet het dekseltje terug op het broodje en wikkel het in aluminiumfolie. Plaats voor 10 minuten in de oven. Smakelijk!

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten