Een lunch moet niet altijd boterhammen met salami zijn. We proberen telkens te innoveren en gaan op zoek naar leuke receptjes. Dit eervol eitje in combinatie met lekkere groene asperges en parmezaanse kaas is een topper van formaat. En op minder dan een halfuur is het klaargemaakt! Perfect voor tijdens het weekend of op een thuiswerkdag.
Eitje met groene asperges en parmezaanse kaas
Voorbereiding 5 minuten min
Koken 25 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Lunch
Keuken European
porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 bakje groene asperges
- 4 eieren
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- boter
Instructies
- Snij de asperges in hapklare stukken
- Doe de asperges in koud gezouten water en breng aan de kook. Van zodra het water kookt, giet je de asperges af en dompel je ze onder in ijskoud water om het gaarproces te stoppen.
- Neem een ovenpotje of ovenschaal en bestrijk de bodem met olijfolie. Leg daarop de asperges. Leg op de asperges een klontje boter en werk af met zout.
- Breek 4 eitjes (probeer de dooier niet te breken) en leg ze bovenop de asperges.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Van zodra de oven warm is, steek je de asperges met het ei 7 minuten in de oven.
- Haal je schaal of potjes uit de oven. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas en peper en steek het opnieuw 7 minuten in den oven.
- Haal je potjes of schaal uit de oven en serveer met grof gesneden brood of crackers.