Ingrediënten (2 personen):
- 4 soft taco’s
- 400g biefstuk
- 1 avocado
- enkele blaadjes koriander
- een halve radicchio
Marinade:
- 5 tl sesamolie
- 5 tl sojasaus
- 5 tl bruine suiker
- 5 tl warm water
- 1 tl geraspte gember
- 1 tl zwarte peper
- 5 teentjes geperste knoflook
Taco saus:
- 3 el zure room
- 2 el mayonaise
- 1 tl Sriracha
- 1 tl lookpoeder
- sap van een halve limoen
Bereidingswijze:
Snijd de biefstuk in fijne reepjes tegen de draad in. Leg deze in een kom en overgiet met alle ingrediënten van de marinade. Meng goed door elkaar en plaats voor minstens 5 uur in de koelkast.
Neem een antikleefpan en bak de gemarineerde rundsreepjes aan op een hoog vuur. Van zodra ze mooi bakken, mag je het vuur wat lager zetten zodat de marinade kan karameliseren. De rundsreepjes moeten lekker sticky worden.
Meng de ingrediënten van de tacosaus samen in een kommetje en zet opzij. Verwarm ondertussen ook de soft taco’s.
Snijd de avocado in plakjes en de radicchio in reepjes. Beleg een taco met het gekarameliseerde rundsvlees. Leg daarbovenop wat avocado en radicchio. Indien gewenst kan je er ook wat koriander aan toevoegen. Werk af met de pikante tacosaus.