Broccoli-preisoep met ricotta & witte bonen

Broccoli-preisoep met witte bonen & ricotta

Jaaaa, soepseizoen is geopend! 😍 Waar zijn die soepfans? πŸ™‹β€β™€οΈ

Kent ge het gevoel dat ge soep eet (of drinkt, wat is het nu eigenlijk) maar snel daarna toch weer een beetje honger hebt?

Niet met deze bad boy! πŸ˜‚

We gebruikten niet alleen prei & broccoli maar voegden op het einde ook witte bonen & ricotta toe.

Alles mixen en πŸͺ„TadaaaaπŸͺ„: een soep die gigantisch goed vult en ge echt wel een volledig dag mee verzadigd zit. 😁

Broccoli-preisoep met ricotta & witte bonen
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Soup
Keuken Italian
Porties 2 liter

IngrediΓ«nten
  

  • 1 broccoli
  • 1 stengel prei
  • 4 tenen knoflook
  • 1 gele ui
  • 20 blaadjes basilicum
  • 1500 ml groentenbouillon
  • 400 g witte bonen
  • 250 g ricotta

Basics

  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de prei, knoflook en gele ui in grove stukken. Neem een grote kookpot en stoof aan in olijfolie.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stengel niet weg maar snijd ook in grove stukken. Stoof mee aan in de kookpot.
  • Overgiet het geheel met de groentenbouillon. Dek de kookpot af en laat minstens 20 minuten koken.
  • Lek de witte bonen uit en voeg toe aan de soep. Laat nog een vijftal minuten meegaren (zonder dat de soep aan de kook is).
  • Haal de soep van het vuur, voeg de ricotta toe en mix tot een glad geheel. Kruid eventueel bij met peper & zout.
  • Serveer met wat extra ricotta in het bord.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩