Jaaaa, soepseizoen is geopend! 😍 Waar zijn die soepfans? 🙋♀️
Kent ge het gevoel dat ge soep eet (of drinkt, wat is het nu eigenlijk) maar snel daarna toch weer een beetje honger hebt?
Niet met deze bad boy! 😂
We gebruikten niet alleen prei & broccoli maar voegden op het einde ook witte bonen & ricotta toe.
Alles mixen en 🪄Tadaaaa🪄: een soep die gigantisch goed vult en ge echt wel een volledig dag mee verzadigd zit. 😁
Broccoli-preisoep met ricotta & witte bonen
Koken 30 min
Totaal 30 min
Gang Soup
Keuken Italian
Porties 2 liter
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 1 stengel prei
- 4 tenen knoflook
- 1 gele ui
- 20 blaadjes basilicum
- 1500 ml groentenbouillon
- 400 g witte bonen
- 250 g ricotta
Basics
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de prei, knoflook en gele ui in grove stukken. Neem een grote kookpot en stoof aan in olijfolie.
- Snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stengel niet weg maar snijd ook in grove stukken. Stoof mee aan in de kookpot.
- Overgiet het geheel met de groentenbouillon. Dek de kookpot af en laat minstens 20 minuten koken.
- Lek de witte bonen uit en voeg toe aan de soep. Laat nog een vijftal minuten meegaren (zonder dat de soep aan de kook is).
- Haal de soep van het vuur, voeg de ricotta toe en mix tot een glad geheel. Kruid eventueel bij met peper & zout.
- Serveer met wat extra ricotta in het bord.