Casarecce met spek, salsiccia & erwtjes
Koken 15 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 300 g casarecce
- 1/2 gele ui
- 2 tenen knoflook
- 200 g Italiaanse worst
- 200 g diepvrieserwten
- 100 g spekblokjes
- 1 glas witte wijn
- 1 Burrata
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Instructies
- Stoof de look & ui aan in een goeie scheut olijfolie.
- Ontdoe de worst van z'n vel & bak aan in dezelfde pan. Voeg ook het spek to een bak mee. Voeg als laatste de erwten toe en stoof ze ook nog mee.
- Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Houd na het koken nog wat kookvocht apart!
- Wanneer de pasta bijna klaar is, blus de saus met de witte wijn & laat uitkoken. Schep de casarecce rechtstreeks in de pan met de worst. Voeg ook nog een pollepel kookvocht toe.
- Verscheur de burrata & voeg samen met de Parmezaanse kaas toe aan de pan. Laat smelten op een zacht vuurtje terwijl je blijft doorroeren.
- Kruid bij naar smaak met peper & zout. Serveer met een extra portie Parmezaanse kaas.