Casarecce met spek, salsiccia & erwtjes

Casarecce met spek, salsiccia & erwtjes
Casarecce met spek, salsiccia & erwtjes
Koken 15 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g casarecce
  • 1/2 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g Italiaanse worst
  • 200 g diepvrieserwten
  • 100 g spekblokjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 Burrata
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Stoof de look & ui aan in een goeie scheut olijfolie.
  • Ontdoe de worst van z'n vel & bak aan in dezelfde pan. Voeg ook het spek to een bak mee. Voeg als laatste de erwten toe en stoof ze ook nog mee.
  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Houd na het koken nog wat kookvocht apart!
  • Wanneer de pasta bijna klaar is, blus de saus met de witte wijn & laat uitkoken. Schep de casarecce rechtstreeks in de pan met de worst. Voeg ook nog een pollepel kookvocht toe.
  • Verscheur de burrata & voeg samen met de Parmezaanse kaas toe aan de pan. Laat smelten op een zacht vuurtje terwijl je blijft doorroeren.
  • Kruid bij naar smaak met peper & zout. Serveer met een extra portie Parmezaanse kaas.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩