Calamari alla Messinese

Calamari Op Mijn Talloor Food Fotografie

*vreugdesprongetje* …

Jullie stemden massaal voor inktvis. Ik was zo blij.

Meteen waande ik me in Messina in Sicilië. De thuishaven van mijn papa. Daar is inktvis een ware delicatesse. ‘s Ochtends vers op zee gevangen en ‘s avonds als smaakbommetje op je bord.

En het leuke? Een inktvis heeft helemaal niet veel nodig om er een fantastisch gerecht van te maken.

Naast knoflook, chilipeper en peterselie voegde ik ook één fijngesneden ansjovis toe. De ansjovis smelt volledig weg in je saus en laat een heerlijke zoute toets achter.

Voor mij is deze topper een schoolvoorbeeld van cheap but delicious food.

Wil je zelf aan de slag met inktvis? Vraag er dan zeker naar bij een viswinkel bij jou in de buurt. De kans is zeer groot dat ze die hebben liggen of meebrengen vanop de visveiling. 😍

De klassieke Siciliaanse traditie schrijft voor om inktvis te serveren met geroosterd brood. Ik opteerde om met een calamarata-pasta te werken. Die pastasoort is gelijkaardig aan vorm van een inktvisring en gaat mooi samen.

Het is niet voor niets dat “inktvis” in het Italiaans “calamari” heet!

Calamari alla Messinese
Koken 30 min
Totaal 30 min
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg inktvis tubes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje ansjovis
  • 4 kleine chilipepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bot peterselie
  • 500 g calamarata of paccheri pasta
  • olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de peterselie, de chilipeper, de knoflook en de ansjovis fijn. Stoof aan in een ruime pan met olijfolie.
  • Snijd ondertussen de inktvistubes in ringen en stoof aan bij de smaakmakers. Doe het blikje tomatenpuree erbij en laat even aanbakken.
  • Overgiet de inktvis met de tomatenblokjes en laat sudderen. Breng op smaak met zout.
  • Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente. Meng de pasta door de inktvis en werk af met wat verse peterselie.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten