Buitengewone Bolognaise

spaghetti bolognaise food fotografie op mijn talloor

Wist je dat het eigenlijk heel gemakkelijk is om zelf pasta te maken? Je hebt er maar 3 (!) ingrediënten voor nodig: bloem, ei en water. De smaak is niet te vergelijken met pasta uit de supermarkt.

Een vierde ingredient voor pasta is normaal gezien tijd… Je pasta moet uitgerold worden tot een heel dun deeg. Tenzij je net zoals ons kiest voor een @philipsbenelux pastamaker. 😍

De pastamaker staat al meer dan 2 jaar in onze keuken en heeft al heel wat werk verricht. Op enkele minuten tijd tover je de lekkerste pasta op je bord. Combineer dat met een heerlijke en makkelijke bolognaisesaus voor een smaakbommetje op je bord.

De échte bolognaisesaus
Voorbereiding 20 min
Koken 45 min
Totaal 1 uur 5 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Philips PastaMaker

Ingrediënten
  

Bolognaisesaus

  • 3 stengels selder
  • 1 dikke wortel
  • 1 grote ajuin
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 blikken gepelde tomaten (of tomatenblokjes)
  • 1 blikje tomatenconcentraat
  • 1 kruidentuiltje
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • basilicum

Zelfgemaakte spaghetti

  • 250 g bloem (Tipo 00)
  • 1 ei
  • water

Instructies
 

Bolognaisesaus

  • Snijd de wortel, selder & ajuin fijn en stoof alles aan in olijfolie. Van zodra ze glazig zijn, voeg je het gemengd gehakt toe en bak je het rul.
  • Voeg een blikje tomatenconcentraat toe en bak even mee. Overgiet alles nadien met de gepelde tomaten in blik
  • Voeg een kruidentuiltje toe en laat minstens 45 minuten sudderen. Kruid op het einde af met peper, zout en verse basilicum.

Verse pasta in de Philips PastaMaker

  • Doe de bloem in de pastamaker en druk op start.
  • Meng het ei met het water tot een vloeistof die 100g weegt en voeg dit toe aan de pastamaker.
  • Snijd de pasta af wanneer het de gewenste lengte bereikt. Kook daarna de pasta al dente op 2 a 3 minuten (verse pasta heeft veel minder kooktijd nodig)

Tip:

Meng een deeltje van de saus met de pasta. Zo plakt de pasta niet en neemt ze de smaak van de saus al lekker op.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten