Banana Bread

Banana bread food fotografie op mijn talloor

Een paar overrijpe bananen op overschot? Geen probleem! Met wat basisingredienten die je hoogstwaarschijnlijk gewoon in huis hebt liggen, tover je een heeeeerlijk banana bread op tafel.

Bananenbrood
Voorbereiding 15 min
Koken 45 min
Totaal 1 uur
Gang Breakfast, Dessert, Snack
Keuken American
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • Bakblik
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 5 rijpe bananen
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zout
  • 100 g pure chocolade callets
  • 125 ml melk
  • 80 g bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el arachideolie

Instructies
 

  • Schil de bananen en prak ze fijn in een kom.
  • Voeg hier de melk en de arachideolie aan toe en meng goed door.
  • Breng bloem, kaneel, zout en suiker samen in een andere kom en meng.
  • Voeg dit droge geheel toe aan het bananenmengsel.
  • Meng de chocolade callets door het deeg.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en stort het deeg uit in de vorm.
  • Laat 45 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°C.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten