Spaghetti all’amatriciana

Spaghetti all'Amatriciana Food Fotografie Op Mijn Talloor

Ken jij de 4 klassieke Romeinse pasta’s?

De pasta’s delen enkele ingrediΓ«nten maar verschillen ook enorm. De basis: de typische Romeinse Pecorino & zwarte peper. Daarnaast komt ook varkensvlees in 3 van de 4 voor. 😏

Weet je’t al? Dit zijn ze:

  • πŸ§‚ Cacio e pepe
  • 🐷 Gricia
  • πŸ₯š Carbonara
  • πŸ… Amatriciana

Deze spaghetti all’amatriciana is onze favoriet. Volledig correct en met het juiste stukje varkensvlees: guanciale (de wang van het varken).

Guanciale vind je niet overal terug… maar wel bij Delhaize!

Spaghetti all’Amatriciana
Voorbereiding 5 minuten
Koken 15 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen

IngrediΓ«nten
  

  • 250 g spaghetti
  • 75 g guanciale
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 pikante chilipeper
  • 0.5 glas witte wijn
  • Pecorino Romano
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Kook de spaghetti 2 minuten minder lang dan op de verpakking in goed gezouten water.
  • Snijd de guanciale in reepjes van 1 centimeter. Verwijder het vet niet!
  • Snijd de chilipeper zo fijn mogelijk.
  • Doe de guanciale in een pan en laat het vet volledig smelten. Voeg tussentijds de fijngesneden chili toe en laat mee bakken.
  • Blus het geheel met de witte wijn en laat uitkoken. Voeg daarna de tomaten toe en laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen.
  • Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking vermeld staat. Schep na het koken rechtstreeks over in de saus.
  • Voeg ook een royale portie Pecorino Romano toe en roer goed door elkaar.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩