Na vele mislukte pogingen om onszelf te fotograferen met de zelfontspanner, was het tijd om een professionele fotograaf in te huren. Daarom kwam een tijdje geleden @yuniverse.be_ langs bij ons thuis. Tijdens de business shoot brachten we ons dagelijkse ‘Op Mijn Talloor’ leven in beeld.
Onze grootste dagbesteding gaat natuurlijk naar food fotografie, maar even goed naar koken en verzinnen van lekkere recepten. Ik koos die dag voor één van mijn favoriete Italiaanse gerechten: Spaghetti all’Amatriciana. Dit is een licht pikante pastasaus op basis van tomaat en guanciale, afgewerkt met pecorino.
Voor dit gerecht gebruikte ik de guanciale van @atelierfrancois.shop. Deze is enorm kwalitatief en wordt tot aan jouw voordeur geleverd. Kan niet gemakkelijker zijn toch?!
Ingrediënten
- 500 g spaghetti
- 300 g guanciale
- 600 g tomatenblokjes in blik
- 1 pikante chilipeper
- 1 glas witte wijn
- olijfolie
- zout
Instructies
- Breng voldoende gezouten water aan de kook in een ruime kookpot.
- Snijd ondertussen de guanciale in reepjes van 1 centimeter. Verwijder het vet niet. Als je guanciale met korst hebt aangekocht, moet je die wel verwijderen.
- Snijd de chilipeper zo fijn mogelijk.
- Neem een pan en verhit een scheutje olijfolie.
- Stoof de chilipeper en de guanciale aan zodat de aroma's mooi vrijkomen. Bak zo'n 8-tal minuten aan, maar let erop dat het niet verbrandt.
- Blus met witte wijn en laat de alcohol verder verdampen.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 10 minuten verder pruttelen. Werk af met wat zout.
- Kook de spaghetti al dente zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af en meng door de saus.
- Serveer in een diep bord en werk af met royale portie pecorino.