Cheesecake met pistachecrème

pistache cheesecake

Mijn favoriet ingredient voor een dessert? Pistache! 😍

Cheesecake met pistache
Koken 2 uur
Totaal 2 uur
Gang Dessert
Keuken Italian
porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g speculoos
  • 120 g boter
  • 400 ml room
  • 500 ml mascarpone
  • 360 g pistachepasta wij gebruikten 2 potjes van Dille & Kamille
  • chocolade callets
  • 10 kletskoppen of andere koekjes

Instructies
 

  • Blend de speculoos en smelt de boter. Voeg samen en roer goed door.
  • Neem een springvorm, bedek de bodem met bakpapier en stort daarop het speculoosmengsel uit. Druk goed aan en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Klop de room yoghurtdik. Meng met de mascarpone en pistachecreme.
  • Stort het roommengsel uit over de speculoosbodem en plaats opnieuw in de koelkast voor minstens 2 uur. Houd nog een beetje roommengsel over om straks af te werken.
  • Smelt wat chocolade met een klein beetje water, roer goed door en gebruik een lepel om ‘spetters’ te maken op de taart als decoratie. Doe hetzelfde met een overschotje pistachepasta.
  • Doe het resterende roommengsel in een spuitzak en spuit er toefjes mee op de buitenrand van de taart.
  • Kruimel wat kletskoppen en speculoos om de taart mee af te werken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩