Mijn favoriet ingredient voor een dessert? Pistache! 😍
Cheesecake met pistache
Koken 2 uur uur
Totaal 2 uur uur
Gang Dessert
Keuken Italian
porties 8 personen
Ingrediënten
- 250 g speculoos
- 120 g boter
- 400 ml room
- 500 ml mascarpone
- 360 g pistachepasta wij gebruikten 2 potjes van Dille & Kamille
- chocolade callets
- 10 kletskoppen of andere koekjes
Instructies
- Blend de speculoos en smelt de boter. Voeg samen en roer goed door.
- Neem een springvorm, bedek de bodem met bakpapier en stort daarop het speculoosmengsel uit. Druk goed aan en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Klop de room yoghurtdik. Meng met de mascarpone en pistachecreme.
- Stort het roommengsel uit over de speculoosbodem en plaats opnieuw in de koelkast voor minstens 2 uur. Houd nog een beetje roommengsel over om straks af te werken.
- Smelt wat chocolade met een klein beetje water, roer goed door en gebruik een lepel om ‘spetters’ te maken op de taart als decoratie. Doe hetzelfde met een overschotje pistachepasta.
- Doe het resterende roommengsel in een spuitzak en spuit er toefjes mee op de buitenrand van de taart.
- Kruimel wat kletskoppen en speculoos om de taart mee af te werken.