Luchtige Limoncellomousse

Limoncellomousse Food fotografie Op Mijn Talloor

IngrediΓ«nten (4 personen):

  • 2 eieren
  • 100 ml room
  • 30g kristalsuiker
  • 1 el poedersuiker
  • 150g mascarpone
  • 4g gelatineblaadjes
  • 60 ml Geste Limoncello
  • 1 citroen
  • 20g pistachenootjes

Bereidingswijze:

Scheid het eiwit van de eierdooier. Klop alle eiwitten op tot een stevig schuim en zet aan de kant.

Meng in een tweede kom de eierdooiers met de kristalsuiker tot een glad geheel. Laat ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een kommetje koud water.

Gebruik een rasp om wat schil van de citroen te halen. Leg dit apart. Pers daarna de citroen uit en verwarm het sap.

Haal de gelatine uit het water en wring uit. Los ze daarna op in het opgewarmde citroensap en laat het geheel afkoelen. Meng het eierdooiermengsel met het afgekoelde citroensap. Meng daarna ook de mascarpone onder dit mengsel tot een smeuΓ―g geheel. Voeg 60 ml limoncello als laatste toe.

Voeg de room en poedersuiker samen en klop het geheel stijf. Voeg het opgeklopte geheel toe aan het eierdooiermengsel. Roer alles glad en voeg als laatste het opgeklopte eiwit toe. Roer opnieuw alles goed door elkaar.

Dresseer alles in een mooi glas, werk af met pistachenootjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩