Lui of niet, dit comfort food met Italiaanse flair staat snel op tafel. Een romige puree met kruidenkaas, krokante spekjes en een rijke saus van Italiaanse worst – simpel maar oh zo goed.
Italiaanse Puree Bowl
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Italiaans
porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 sjalot fijngehakt
- 2 Italiaanse worsten of kruidig varkensgehakt
- 2 tl tomatenpuree
- 200 g culinaire room 20% vet
- 100 g spekblokjes
- peterselie fijngehakt, vers
- 2 el kruidenkaas bv. Boursin, Paturain
- Parmezaanse kaas geraspt
- 500 g diepvriespuree of zelfgemaakte aardappelpuree
basics
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de sjalot fijn. Verhit een pan en stoof de sjalot samen met het vlees uit de Italiaanse worsten (vel verwijderen indien nodig). Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Blus met de room en laat inkoken tot saus.
- Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een droge pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de puree volgens de instructies op de verpakking of maak zelf een klassieke aardappelpuree. Roer er de kruidenkaas en 3/4 van de gehakte peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de puree in diepe borden of kommen. Lepel er wat van de saus met worst over. Werk af met Parmezaanse kaas, de rest van de peterselie en de krokante spekblokjes.
Video
Notities
💡 TIP: Geen Italiaanse worst in huis? Vervang door goed gekruid varkens- of rundergehakt. Je kan ook verse spinazie toevoegen aan de saus voor extra groenten.