Snijd de sjalot fijn. Verhit een pan en stoof de sjalot samen met het vlees uit de Italiaanse worsten (vel verwijderen indien nodig). Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Blus met de room en laat inkoken tot saus.
Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een droge pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de puree volgens de instructies op de verpakking of maak zelf een klassieke aardappelpuree. Roer er de kruidenkaas en 3/4 van de gehakte peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de puree in diepe borden of kommen. Lepel er wat van de saus met worst over. Werk af met Parmezaanse kaas, de rest van de peterselie en de krokante spekblokjes.
💡 TIP: Geen Italiaanse worst in huis? Vervang door goed gekruid varkens- of rundergehakt. Je kan ook verse spinazie toevoegen aan de saus voor extra groenten.