Deze klassieker heeft geen introductie nodig. De klassieke penne arrabiata zoals het hoort.
Traditionele penne all’arrabiata
Koken 25 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 g Penne
- 4 tenen knoflook
- 500 g tomatenblokjes
- 2 el chiliflakes
- peterselie
- zout
- olijfolie
Instructies
- Verhit een ruime pan met olijfolie. Breng ondertussen ook in een kookpot een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.olijfolie, zout
- Snipper de knoflook fijn en stoof aan in de olijfolie samen met de chiliflakes. Laat enkele minuten op een zacht vuurtje sudderen.4 tenen knoflook, 2 el chiliflakes
- Voeg nadien de tomatenblokjes erbij en roer door. Kruid bij met wat zout en laat nog een 20-tal minuten pruttelen met deksel. Roer af en toe door.500 g tomatenblokjes, zout
- Kook de penne al dente zoals aangegeven op de verpakking. Schep de pasta uit het water met een schuimspaan en voeg bij de saus. Indien de saus te veel is ingedikt, mag je er nog een lepel kookvocht bijvoegen.500 g Penne
- Zet het vuur uit en meng er de peterselie onder. Indien gewenst kan je deze pasta ook afwerken met gemalen pecorino.peterselie