Pinsa met roasted courgette, ricotta & coppa

Pinsa met courgette, ricotta & coppa

Pinsa is het Italiaanse broertje van pizza, maar dan luchtiger, krokanter én sneller klaar. Dankzij de kant-en-klare bodem van @pinsami_be heb je in enkele minuten een heerlijke lunch op tafel.

Deze versie met geroosterde courgette, romige ricotta en zoute coppa is eenvoudig maar vol smaak. Perfect als lichte maaltijd of als originele weekendlunch.

Pinsa met courgette, ricotta en coppa
Voorbereiding 10 minuten
Koken 5 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Appetizer, Hapje, Hoofdgerecht, Main Course, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pinsa bodem Pinsami
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g ricotta
  • 5 plakjes coppa

basics

  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • chili flakes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de knoflook in grove stukjes & de courgette in plakjes.
  • Neem een ovenschaal, bedek met bakpapier en leg daarop de courgettes. Besprenkel met olijfolie en kruid met de knoflook, zout, peper & chiliflakes. Plaats in de oven voor 15 à 20 minuten.
  • Haal uit de oven, verhoog naar 250 graden (of de maximumtemperatuur van je oven) en bak je Pinsami op een ovenrooster tot hij goudbruin is (een 5-tal minuten max).
  • Haal uit de oven, spreid de ricotta op de bodem, voeg de plakjes courgette toe en de plakjes coppa en serveren maar!

Notities

Geen coppa in huis? Je kan dit ook maken met prosciutto, pancetta of vegetarisch met gegrilde paprika. Voeg eventueel wat citroenzeste toe voor extra frisheid.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩