Zin in een makkelijke pasta boordevol smaak? Deze snelle saus met spekjes, knoflook, ui en de volle tomatensmaak van Elvea Il Puro brengt Italië naar je bord. Afgewerkt met burrata en parmezaan is dit comfortfood op z’n best.
Perfect voor drukke avonden waarop je toch iets speciaals wil eten. Met een handvol ingrediënten en minimale moeite staat deze pasta in een mum van tijd op tafel.
Pasta met gekarameliseerde ui
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 700 ml Elvea Il Puro tomatensaus 1 fles
- 3 gele uien
- 2 à 4 tenen knoflook
- 200 g spekblokjes
- 1 handvol basilicumblaadjes
- scheutje balsamicoazijn
- 1 burrata
- Parmezaanse kaas
basics
- peper
- oregano
- olijfolie
Instructies
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Stoof ze aan in olijfolie tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de spekblokjes toe en bak ze mee tot ze mooi goudbruin zijn.
- Giet de fles Elvea Il Puro erbij en laat de saus 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg peper, oregano en een klein scheutje balsamico toe.
- Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.
- Serveer de pasta met de saus, werk af met burrata, Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Video
Notities
Je kan deze saus makkelijk op voorhand maken of invriezen. Ook lekker met wat chili flakes als je van pittig houdt!