Ga terug
+ servings
Pasta met gekarameliseerde ui
Voorbereiding 10 minuten
Koken 20 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 700 ml Elvea Il Puro tomatensaus 1 fles
  • 3 gele uien
  • 2 à 4 tenen knoflook
  • 200 g spekblokjes
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1 burrata
  • Parmezaanse kaas

basics

  • peper
  • oregano
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Stoof ze aan in olijfolie tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de spekblokjes toe en bak ze mee tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Giet de fles Elvea Il Puro erbij en laat de saus 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg peper, oregano en een klein scheutje balsamico toe.
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.
  • Serveer de pasta met de saus, werk af met burrata, Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Notities

Je kan deze saus makkelijk op voorhand maken of invriezen. Ook lekker met wat chili flakes als je van pittig houdt!