Risotto met tomaat & gebakken zalm
Koken 25 minuten min
Totaal 25 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 400 g zalm
- 300 g risottorijst
- 1 liter groentenbouillon
- 400 g tomaten in blik
- 1 gele ui
- 125 g roomkaas
- Peterselie
- 1 glas witte wijn
Basics
- Boter
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Instructies
- Kruid de zalm langs beide kanten met peper & zout. Bak in een goeie klont boter helemaal gaar.
- Neem een wokpan. Snijd de ui fijn, stoof aan in olijfolie. Voeg de risottorijst toe & toast even mee. Blus eventueel met witte wijn en laat uitkoken.
- Voeg de tomaten toe en een deel van de groentenbouillon. Laat inkoken en herhaal tot de risotto volledig gaar is.
- Voeg de roomkaas toe en roer door. Voeg daarna ook de zalm in zijn geheel toe, roer goed door zodat de zalm helemaal uit elkaar valt. Hak uiteindelijk wat peterselie fijn en voeg toe. Kruid eventueel nog bij met peper & zout.