Roasted tomatensoep

Geroosterde tomatensoep header

Voor een goe soepke gooien we maar al te graag wat groenten in een kookpot, brengen we dat aan de kook en mixen we dat.

Maaaaaaar… ‘t kan ook anders! Probeer eens je groenten te roosteren in de oven alvorens ze in het water te droppen. Leg nog een goeie bol look in’t midden en je hebt een soep met superveel smaak en niet eens meer werk.

Geroosterde tomatensoep
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Soup
Keuken Italian
Porties 10 tassen

Ingrediënten
  

  • 10 San Marzanotomaten
  • 1 bol knoflook
  • 400 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1500 ml groentenbouillon
  • 100 g mascarpone
  • peper
  • zout
  • basilicum

Instructies
 

  • Leg de kerstomaten, San Marzanotomaten & rode ui op een bakplaat bedekt met bakpapier. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper & zout.
  • Snijd de bovenkant van de bol look, leg in het midden van de ovenschaal en overgiet met veel olijfolie.
  • Rooster alle groenten 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.
  • Doe alle geroosterde groenten in een grote kookpot. Zorg dat je zeker ook zo veel mogelijk van de losgekomen sappen overgiet.
  • Knijf de bol look uit en doe ook allemaal mee in de kookpot. Geroosterde look is veel minder sterk van smaak dan rauwe look. Je hoeft dus geen schrik te hebben om een volledige bol te gebruiken.
  • Voeg de groentenbouillon toe, laat alles nog 10 minuten inkoken. Mix daarna het geheel.
  • Voeg de mascarpone toe en laat smelten of mix door. Gebruik zoveel je wil om de soep romiger te maken.
  • Serveer & werk af met enkele basilicumblaadjes.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩