Tortellini con crema

Italiaans klassieker-alert ⚠️ Tortellini con crema. 😍

Slechts een handvol ingrediënten & een halfuurtje in de keuken scheiden je van dit fantastische comfortfood.

Dit gerecht wordt wel eens klaargemaakt zonder erwtjes. Maar mijn nonna maakte het vroeger altijd zo klaar.

Voor mij is dit dus het enige juiste recept. 🤤

Tortellini con crema
Koken 25 min
Totaal 25 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g tortellini
  • 250 ml room
  • 2 sneden gekookte ham
  • 200 g erwten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Breng gezouten water aan de kook.
  • Snipper de ui fijn. Neem een ruime pan en verhit er een scheutje olijfolie in. Stoof de ui enkel minuten aan in de olie. Voeg de erwtjes eraan toe en laat enkele minuten meestoven.
    1 ui, olijfolie, 200 g erwten
  • Snijd de ham in blokjes en voeg samen met de room bij de erwtjes. Kruid met peper en zout. Zet op een laag vuurtje en roer af en toe door.
    250 ml room, 2 sneden gekookte ham, peper, zout
  • Kook de tortelllini een minuut minder dan aangegeven op de verpakking. Schep ze met een schuimspaan bij de saus en laat even verder sudderen tot de saus voldoende is ingedikt.
    500 g tortellini
  • Kook de tortelllini een minuut minder dan aangegeven op de verpakking. Schep ze met een schuimspaan bij de saus en laat even verder sudderen tot de saus voldoende is ingedikt.
  • Werk af met een royale portie Parmezaanse kaas.
    100 g Parmezaanse kaas

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩