Sweet & sour spaghetti met paprika & kerstomaat

Zoetzure spaghetti met tomaat & paprika

Ge trekt de frigo open, vindt nog wat restjes en denkt: ‘hier kunnen we wel wat mee!’ Halfuurtje flansen in de keuken, een beetje bijsturen hier en daar en 🪄 tadaaa 🪄 een nieuw receptje uit onze mouw geschud!

Deze zoetzure spaghetti met 2 soorten groenten kan je evengoed mixen om ze te verstoppen voor de kindjes. Maar wij zijn wel fan van die texturen. 😊 Hoe heb jij je saus het liefst? Wel of niet gemixt?

Zoetzure Spaghetti met 2 Soorten Groenten
Voorbereiding 10 minuten
Koken 20 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 puntpaprika’s
  • 500 g kerstomaten
  • 250 g ricotta
  • 200 g zure room
  • 500 g spaghetti
  • 20 tal verse basilicumblaadjes
  • 150 g halfgedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 zoete ajuin
  • 1 tl chiliflakes

Basics

  • peper
  • zout
  • suiker
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de ui in halve maantjes en pers de knoflook. Stoof de smaakmakers en chiliflakes aan in een flinke scheut olijfolie.
  • Snijd de paprika in reepjes, halveer de kerstomaten & verscheur de basilicum. Voeg toe bij de smaakmakers samen met de halfgedroogde tomaatjes. Laat een 10-tal minuten aanstoven op een middelhoog vuur tot alles zacht wordt.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Kook de spaghetti gaar in goed gezouten water.
  • Voeg ondertussen de ricotta & de zure room toe aan de saus en roer goed door. Kruid bij met peper, zout & 1 tl suiker.
  • Schep de spaghetti rechtstreeks van het water in de pan met saus. Roer alles goed door en serveer met een extra portie Parmezaanse kaas.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩