Snel comfortfood met véél smaak: deze romige gnocchi met Italiaanse worst, paprika en mozzarella is ideaal voor een doordeweekse avond. Lekker smeuïg, bomvol umami én verrassend eenvoudig.
Romige gnocchi met Italiaanse worst & paprika
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 25 minuten min
Totaal 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- Santa Maria Basil & Garlic kruidenmix
- 2 puntpaprika’s in reepjes gesneden
- 2 Italiaanse worsten vel verwijderd, in grove stukken
- 700 ml tomatenpassata
- 200 ml culinaire room 20% vet
- 500 g aardappelgnocchi vers of uit de koeling
- Parmezaanse kaas handvol, geraspt
- 1 bol mozzarella losgescheurd
- basilicum enkele blaadjes voor afwerking
basics
- olijfolie
Instructies
- Snijd de puntpaprika’s in reepjes. Verwijder het vel van de worsten en snijd het vlees in grove stukken.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot. Voeg het worstvlees toe en bak rul. Kruid royaal met Santa Maria Basil & Garlic.
- Voeg de paprika toe en laat 10 minuten meestoven tot ze zachter worden.
- Voeg de tomatenpassata toe, spoel de fles uit met een klein beetje water en giet dat erbij. Roer er ook de culinaire room onder en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
- Voeg de gnocchi rechtstreeks toe aan de saus en laat zachtjes garen tot ze gaar zijn (volg verpakkingstijd, meestal 2-3 minuten).
- Haal van het vuur, voeg een handvol Parmezaanse kaas toe en laat smelten in de saus.
- Serveer in diepe borden. Werk af met mozzarella, verse basilicumblaadjes en eventueel nog wat extra Santa Maria Basil & Garlic.