Romige gnocchi met Italiaanse worst & paprika

romige gnocchi met Italiaanse worst & paprika

Snel comfortfood met véél smaak: deze romige gnocchi met Italiaanse worst, paprika en mozzarella is ideaal voor een doordeweekse avond. Lekker smeuïg, bomvol umami én verrassend eenvoudig.

Romige gnocchi met Italiaanse worst & paprika
Voorbereiding 10 minuten
Koken 25 minuten
Totaal 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • Santa Maria Basil & Garlic kruidenmix
  • 2 puntpaprika’s in reepjes gesneden
  • 2 Italiaanse worsten vel verwijderd, in grove stukken
  • 700 ml tomatenpassata
  • 200 ml culinaire room 20% vet
  • 500 g aardappelgnocchi vers of uit de koeling
  • Parmezaanse kaas handvol, geraspt
  • 1 bol mozzarella losgescheurd
  • basilicum enkele blaadjes voor afwerking

basics

  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de puntpaprika’s in reepjes. Verwijder het vel van de worsten en snijd het vlees in grove stukken.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot. Voeg het worstvlees toe en bak rul. Kruid royaal met Santa Maria Basil & Garlic.
  • Voeg de paprika toe en laat 10 minuten meestoven tot ze zachter worden.
  • Voeg de tomatenpassata toe, spoel de fles uit met een klein beetje water en giet dat erbij. Roer er ook de culinaire room onder en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
  • Voeg de gnocchi rechtstreeks toe aan de saus en laat zachtjes garen tot ze gaar zijn (volg verpakkingstijd, meestal 2-3 minuten).
  • Haal van het vuur, voeg een handvol Parmezaanse kaas toe en laat smelten in de saus.
  • Serveer in diepe borden. Werk af met mozzarella, verse basilicumblaadjes en eventueel nog wat extra Santa Maria Basil & Garlic.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩